tisdag 15 december 2015

Fikapaus

Pavlova!
I fredags blev vi bjudna över på middag i Bromma av våra fina vänner J&J. De serverade en härlig trerätters middag med toast skagen som förrätt, renfilé med fina tillbehör till huvudrätt och pavlova till efterrätt! 
Nu vill jag att vi fokuserar på denna pavlova en stund! Det är en utsökt, fruktig men ändå söt dessert vars namn är taget efter en rysk balettdansös om jag inte minns mig fel. Den består av en marängbotten, lemoncurd, grädde och bär. J&J använde en sweetiecurd istället för lemoncurd. Sweetie är en citrusfrukt som kommit fram genom korsning mellan pomelo och grapefrukt. Supergod! Marängen var mjuk inuti, vilket passade bättre än om den hade varit frasig. Frukterna som det dekorerades med var ananas, mango, blåbär, passionsfrukt och granatäpple. Jag säger bara testa, för den är grymt god!

Recept hittar du här!


Om du inte känner för att baka men ändå vill servera något gott så bjuder man just nu på en gratis Frödinge kladdkaka Cookies and Cream via appen Klipster! Ladda ner appen på din mobiltelefon, klicka på kupongen och visa upp den i kassan. Det står i appen vilka affärer som den fungerar på! Awesome och farligt gott!

Gratis e gott ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar