söndag 7 februari 2016

Barnvagnsmobil och Gävle!

Ännu en leverans är klar och redo att komma till sin rätta ägare! Denna ugglemobil har ju blivit otroligt populär! Jag ser den överallt i bloggar och på Instagram i olika färger och mönster, med eller utan detaljer. Har haft önskan på min lista ganska länge att göra en och nu hade jag äntligen lite tid att lägga fokus på att virka den. Otroligt roligt och lite pillrigt!
Ringarna och gummibandet finns i olika färger hos Clover virknålar och tillbehör, som jag tidigare nämnt. Mönstret på de små ugglisarna kommer från Fru Perssons  blogg och jag använder favoriten Järbo Junior-höstlöv print i garnväg och virknål 3,5.

Äventyr!

 

I fredags var vi på roadtrip i Gävle! Vi besökte bland annat Sveriges Järnvägsmuseum, gamla stans krukmakeri och strosade runt för att känna stadens puls. Järnvägsmuseumet gav mig massa inspiration! Att få känna och påminnas om den gamla tiden, att det inte alltid har varit så självklart med elektricitet eller med vattenklosetter på tåg. För att inte tala om de påtagna klasskillnaderna förr! Att få insupa lukten av gammalt trä och att få dra handen längst kallt, blankt målat järn efter ett gigantiskt ånglok. Det är sådant som ger en sprittande känsla i hela min kropp. Museet var uppdelat i sex olika hallar och i den sista var det bland annat fordon från 60-talet. Jag bara älskar prylar, design och stilen från det årtiondet! Såå det var inte bara min kära sambo som var som ett barn, han som älskar tåg! Jag är så glad att han tog med mig dit och delade sina barndomsminnen med mig <3<3<3
Inne på gamla stans krukmakeri hittade vi denna skål från Upsala-Ekeby! Vilken tur att jag och T har så lika smak! Inne i den lilla shoppen fanns massa fina, handgjorda saker samt second hand. Även en social liten katt som jobbade där tillsammans med sin ägare, hälsade vi på. Kan lätt rekommendera att ni svänger förbi där om ni är i Gävle! Observera att de inte tar kort, dom kör oldschool-stilen haha!
Kram till er alla där ute!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar