tisdag 2 februari 2016

Gotti gotti med naturligt socker

Sedan årsskiftet har jag undvikit vitt socker så gott jag bara kan. Man tror inte som sockerberoende att det ska gå, men jag har blivit både piggare och kan äta gott fortfarande. Alla fungerar olika, men jag kan inte äta godis i små mängder. Faller som in i någon slags sockerpsykos och vet inte längre vad som är bra för mig själv. Därför väljer jag bort socker och ersätter med naturlig sötma. Kan säga att de stora favoriterna är vaniljstång och honung mmm...
Härom dagen bjöd min goa systerryster D på bananglass med chokladsmak och hackade valnötter! Efter det var jag och min sambo helt hooked, glassälskare som vi är!Recept!

 

Bananglass med smak av choklad

Ingredienser till 2 portioner:

 

2 st bananer fairtrade
2-3 msk kakao
1 näve valfria nötter

Förbered bananerna, helst en dag innan med att skära ned dem och frysa in så att de är frusna tills dess att du ska bereda glassen. Låt de tina något för att sedan mixa till en glassig massa. Jag brukar använda stavmixer. Tillsätt kakao och blanda lite till, så att du har en slät och fin glass utan klumpar. Blanda i lite av nötterna. Lägg upp i skålar och toppa med de nötter du har kvar! Just glassen på bilden är med pekannötter!


 

 

Nyttiga chokladbollar på Pärlugglans vis

Ingredienser till ca 15 bollar:

 

2 dl russin
1½ dl skalade sesamfrön
0,5 dl havrekärnor
1 vaniljstång (el. 1 tsk vaniljpulver)
2 msk honung
2½ dl fiberhavregryn
4 msk kakao
2 msk bryggt kaffe
2 msk kokosolja
Kokosflingor till garnering

Mixa russin, havrekärnor, sesamfrön och vanilj till en massa i en mixer. Lägg över russinmassan i en bunke och tillsätt resten av ingredienserna. Blanda ordentligt! Jag brukar använda händerna så att det blir en väl fördelad smet. Rulla till bollar och sedan i kokos. Låt stelna en stund i kylskåp innan servering! 

 

 

Det finns bara en slags framgång - att leva sitt liv på sitt eget sätt!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar