tisdag 8 mars 2016

Kvinnornas dag & virkad krage

Idag är jag sjukling. Ligger i sängen och hostar, febrar, virkar och bloggar. Lite surt under mina lediga dagar, men blir i alla fall inte av med några pengar.
Helgen var däremot väldigt bra. Vi var på bio i Mall of Scandinavia och såg Zootropolis med mina fina systersöner. Den vill jag verkligen rekommendera alla, vuxna som barn! Jag tror att jag och sambon skrattade högre än  barnen ett par gånger. Väldigt fin att titta på och sköna karaktärer!
På söndagen var jag på årsmöte för Väsby tjejjour, en jour som finns till för att stötta och stärka unga tjejer. Jag är en av grundarna och mycket stolt över föreningen. Dock valde jag nu att kliva av styrelsen och ta ett break för att lägga lite extra fokus på mig själv. Det är tråkigt att lämna ett sådant fint gäng. Men som jag har slitit, förtjänar lite paus från det nu och det känns helt rätt. Tanken är ju att jouren ska finnas i mer än 99 år och att nya eldsjälar ska få ta plats!
Det är intressant hur vi etsar oss fast i det vi gör och blir en del av det. Antingen jobb, plugg, ideellt arbete eller något annat. Det blir en del av mig, så när jag går vidare bildas en extrem separationsångest och för mig blev det en liten identitetskris. Men se, jag tog mig igenom även det och nu blickar jag framåt för nya äventyr.

Tyvärr är det mest kvinnor som jobbar för kvinnors rättigheter och vill se ett jämställt samhälle. Idag och varje dag hyllar jag kvinnor för att vi inte ger upp, blir sparkade på men ställer oss upp igen! Hela tiden blir kvinnor nedvärderade och tillintetgjorda av män, ändå slutar inte kampen utan vi får bara mer energi att fortsätta och förändra. Det sker små förändringar men vi nöjer oss inte för det, inte förrän det patriarkatet vi lever i raserar och alla får den plats vi förtjänar! 
Detta handlar inte bara om kvinnor utan om alla utsatta grupper. Vare sig etnicitet, kön, sexuell läggning eller klasskillnad så ska vi behandlas med jämlikhet. Det är alltså inte bara kvinnornas kamp utan allas kamp!Här har ni min nya krage med blommor! Jag bara älskar den, väldigt rolig att virka och snygg! Det blir lätt att piffa upp enkla kläder till mer festligt. Mönstret finns i boken Väldigt virkat av Erica Laurell. Garnet heter Catania, ett bomullsgarn för virknål 2,5-3,5 med en otrolig lyster i, samt underbara färger! Jag köpte mina på bautawitch.com, jag blev sjukt glad när jag fick hem det rosa lilla paketet härom dagen <3


Många garnleverantörer är så personliga och goa, de levererar verkligen det där lilla extra så att man känner sig lite speciell... och bara vill beställa mer haha!
Feminism is a radical notion that women are people!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar