söndag 12 juni 2016

Inrutat!

Härom dagen satt jag och virkade en ny, lite mer avancerad mormorsruta. Både för att utmana mig själv och för att jag vill ha något riktigt fint till ett fodral till en ny soffkudde. Det var lite knepigt att förstå mönstret, jag är inte bra på att följa sådant. Behöver oftast tänka till en och två gånger innan det blir rätt. Men kom jag och tänka på en rolig sak!
Under min undersköterskeutbildning så hade vi en ganska speciell vikarie i psykologi. Det första vi fick lära oss och som präglade hela kursen var att "det handlar om olika tekniker". Detta var något som jag och mina kurskamrater flera gånger påtalade att vi inte förstod. Läraren försökte förklara och vi kunde bara inte fatta vad han menade med tekniker? Inom psykologi? Han kunde också böja detta ord helkonstigt ibland. Vi hade väldigt roligt åt detta, fast oftast var vi frustrerade. Till slut gav vi upp och svarade på hans frågor med "olika tekniker". Jag fick ett ganska bra betyg i slutändan ;)
MEN i alla fall! Det slog mig härom dagen att det var olika teorier läraren menade! Självklart! I stället använder jag meningen om olika tekniker i virkningen. För det är vad det handlar om!

Här kommer några av de projekt som är på gång just nu!
Jag har juh en lång lista på saker jag vill virka, lika bra att göra flera samtidigt :) Här är min virkbok, den är så fin och så jag! Köpt på BokCompaniet i Väsby centrum för ca 120 kronor.


Dessa mormorsrutorna nedan hittar ni på Stickskolan (ruta nr. 4). Virkas med dst (dubbelstolpar) och cl (som jag inte vet vad det står för). Cl virkas på så sätt att du endast gör två genomdrag på en dubbelstolpe, de två sista öglorna sitter alltså kvar. Fortsätt så fem (5cl) gånger, gör ett omslag och dra igenom alla öglor. Voilá! Blir en fin blomma! Dessa är virkade i Tildagarn.


African flower
Kärleksknutar

Matta som virkas i Hooked Zpagetti. Dessa fina färger finns att köpa på bautawitch.se i tre-pack

Ha en riktigt bra söndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar