söndag 17 juli 2016

Jag vill tacka livet!

Just nu går saker och ting väldigt bra i mitt liv och jag känner mig tacksam och lycklig! Grejen är den att det händer dramatiska saker mest hela tiden men när det positiva väger så uppskattas det verkligen! Jag har ju varit arbetssökande någon månad nu. Har ett jättebra extrajobb men det finns inte så många timmar att hämta där, sådant märker man rätt snabbt efter många år som timanställd.

Så häromdagen gick jag och funderade på vilka jag random kan höra av mig till och fråga om de behöver personal, det är också ett flitigt sätt att hitta arbete på. Kom då på att jag skulle höra av mig till en kvinnojour där jag känner personalen sedan tidigare. När jag och mina kära vänner på Väsby tjejjour startade upp så hade vi mycket kontakt med dem, de har kommit att hjälpa oss otroligt mycket! När jag hörde av mig så tog det ungefär 45 minuter och sedan satt jag på intervju hos dem. Nu har jag börjat som timvikarie och jag är sååå glad! Tänk att få ge till samhället på detta sätt?! Jag kommer från en familj som under många år varit med om våld i hemmet och nu får jag stå upp för oss och bekämpa detta viktiga samhällsproblem där oftast män misshandlar och kontrollerar sin partner! Bryter ned dem tills de inte har något kvar och självkänslan nått botten. Dessa kvinnor är så vackra och starka och de har tagit sig ur destruktiva relationer. Nedbrutna ska de nu starta sina liv på nytt. Och jag får vara med och hjälpa dem upp. Ett privilegium!

Just nu läser jag boken "En vacker dag lämnar jag honom", skriven av Maria Blomqvist. Läsvärt för dig som kan relatera eller som vill lära dig mer om våld i nära relationer.
Igår firade vi min sambo som fyllde 28 år i onsdags. Jag älskar att ha över folk, göra fina bordsarragemang och bjuda på gott! Min fina vän J gör numera tårtor på beställning. Jag beställde denna goda tårta med vaniljmousse och chokladkolakräm i. Himmelsk! Är ni sugna? Hör då av er så hänvisar jag vidare :)
Till det bjöd jag på bananapops! Skär bananer och trä på cakepopspinnar, jag köpte mina pinnar på alltomcupcakes.se. Lägg dem i frysen över natten. Sedan smälter du valfri choklad i vattenbad och doppa/pensla chokladen på bananen. Strö strössel/kokos/hackade nötter över. Du kan förvara dem i frysen tills du ska servera dem :)
Nästa vecka fortsätter vi att fira med vänner. Då blir det 90-talsfest och jag kommer såklart att uppdatera här på bloggen. Vi hörs antagligen i veckan också!

Här har ni en uppdaterad prislista på Pärlugglans godsaker! Är det något ni saknar i listan så hojta, jag är inte omöjlig!

Ta hand om er!


 
Prislista godsaker


Princessbakelse 50kr
Kladdkaka m. Grädde 50kr
Paj hallon/citron/blåbär 50kr
Kärleksmums 50kr
Morotskaka 50kr
Hallonbakelse 50kr
Cupcake, stor 50kr
Kanelbulle 50kr
Donut 50kr
Tårtbit 50kr
Glasstrut tophat/storstrut 50kr
Glasspinne twister/piggelin/sandwich 40kr
Dammsugare grön/gul/rosa 40kr
Cupcake, liten 40kr
Kokosboll 30kr
Ballerinakaka 20kr
Hallongrotta 20kr
Nötkaka 20kr
Makron 20kr


Erbjudande! Köp två bakelser (50kr) och tre kakor (20kr) betala endast 200 kronor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar